Haber

Bakan Derya Yanık: “Enkaz altından çıkarılan ve tedavileri tamamlanan çocukların üçüncü şahıslara teslim edilmesi söz konusu değil”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Bakanlık olarak deprem bölgesindeki kurumlarımıza götürdüğümüz çocuklardan şu anda sorumluyuz ve denetimlerini yapıyoruz. Bunun dışında depreme yakalanan çocukların teslimi yok. Enkaz altında kalan hastanelere kaldırılan ve tedavileri tamamlanan yaralıları sağ salim ailelerine teslim edeceğiz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bugün Ankara’da açıklamalarda bulundu. Burns, deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarına katılan refakatsiz çocukların Bakanlığın kontrolünde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yatılı kurumlarda kalan yaşlılarımız ve tedbir amaçlı nakilleri olanlar başta olmak üzere kurumlarımızda ağır hasarlı veya hasarlı olan birkaç yer dışında bir sorunumuz yok. Burada tedbir amaçlı ilgili yerlere.Çocuklarımızla ilgili birkaç nokta vardı onları da oraya sevk ettik.Şu anda yatılı kurumlarımızda hizmet verdiğimiz vatandaşlarımızla ilgili bir sıkıntımız yok.

Bugün refakatsiz çocuklar hakkında çok fazla tartışma var. Refakatsiz çocuklar bakanlığı olarak, beyin sarsıntısı bölgesindeki kurumlarımıza götürdüğümüz, gözetiminde bulunduğumuz çocuklardan artık biz sorumluyuz. Bunun dışında hastanelere kaldırılan, enkaz altından çıkarılan ve tedavileri tamamlanan çocukların, ‘diyen bakanlığımız çalışanı dışında rastgele bir üçüncü kişiye teslim edilmesi söz konusu değil’ Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız çalışma çerçevesinde komşuyum, akrabayım, akrabayım. Anne baba ve yakınlarının kimlik tespiti yapıldıktan sonra çocuklarımızı sadakatle ailelerine teslim edeceğiz. Bu konuda bazı kümelerde kamuoyunda endişe ve dezenformasyonun başladığını görüyoruz. Milletimizin, ailelerimizin ve ilgililerin mekanı cennet olsun. Çocuklarına ulaşamayan aileler öncelikle bakanlığımızın rastgele bir birimine başvurabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu