Haber

Kuzey Kore lideri Kim ‘gıda kıtlığını’ çözmek için tarım kontrolünü güçlendirecek

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, “gıda kıtlığını” analiz etmek için devletin tarım üzerindeki kontrolünü güçlendirmek ve tahıl üretimini artırmak için adımlar atacağına söz verdi.

Kuzey Kore’nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansı’na (KCNA) göre, İşçi Partisi Merkez Komitesi toplantısında konuşan Kim, hükümetin tarımsal gelişmeyi “stratejik” değer olarak gördüğünü söyledi.

Kim, yetkililere tarımsal verimi artırma talimatı verirken, devletin tarım üzerindeki kontrolünü güçlendirmek ve “gıda kıtlığı” analizi için tahıl üretimini artırmak için adımlar atılmasından da bahsetti.

Yeni sulama sistemlerinin daha hızlı yapılmasına davet eden Kim, tarımdan alınacak verimi daha hızlı alabilmek için üreticilere daha verimli tarım makineleri üretme çağrısında bulundu.

Devletin tüm kollarının “kırsalda yaşayan insanlara maddi ve manevi destek” vermesi gerektiğini söyleyen Kim, tarımsal hedeflere ulaşmak için birlik olmaya davetini de yineledi.

Uzmanlar, Kim’in yorumlarının gıda kıtlığını çözmede bir etkisi olacağını düşünmüyor

Öte yandan uzmanlar, Kim’in talimatlarının asıl amacının merkezi hükümetin tahıl piyasasındaki kontrolünü güçlendirme çabası olduğunu ve bu çabanın ülkedeki gıda karamsarlığına neden olan unsurlardan biri olduğunu savunuyor.

Güney Kore’deki özel GS&J Enstitüsü’nde kıdemli ekonomist olan Kwon Tae-jin, Kuzey Kore’nin bu duruşu nedeniyle gelişemediğini belirtti. söz konusu.

Kwon, “Piyasa katılımcıları hala çok temkinli, bu nedenle pazarlardaki tahıl hacmi fazla artmadı” dedi. terimini kullandı.

İşçi Partisi Merkez Komitesi, Kuzey Kore’deki gıda sorununa çözüm arayışları çerçevesinde, Kim Jong-un liderliğinde 27 Şubat’ta başlayan dört günlük bir toplantı yaptı.

Kuzey Kore’de gıda kıtlığının artması bekleniyor

Bazı haberlerde, Kovid-19 salgınının başlamasının ardından sınırlarını tamamen kapatan Kuzey Kore’de gıda kıtlığının arttığı ve çok sayıda insanın açlıktan ölmüş olabileceği iddia edildi.

Uzmanlar, Kuzey Kore’nin sınırlarını kapatması nedeniyle durumu tahmin etmenin zor olduğunu ve ülkede açlıktan toplu ölümlere ilişkin veri bulunmadığını bildirdi.

Kıdemli ekonomist Kwon Tae-jin, 25 milyon nüfusa sahip Kuzey Kore’nin 25 Şubat’ta halkını beslemek için yaklaşık 5,5 milyon ton tahıla ihtiyaç duyduğu bilgisini paylaşarak, genel olarak her yıl 1 milyon ton açık verdiklerini belirtti.

Açığı kapatmak için Çin’den gayri resmi tahıl ithal ederek 1 milyon tonun yarısını dengelediklerini belirten Kwon, Kovid-19 salgını nedeniyle sınır ötesi ticarete getirilen kısıtlamalar nedeniyle Çin’den ithalatın mümkün olamayabileceğini kaydetti.

haberkorkut.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu